Slide background

Приключения в пещерата

Вижте повече
Slide background

Българските свети места

Вижте повече

Болестите могат да имат астрален причинител заради карма

  • Елица Димова
  • 2018-06-28 19:21
Болестите могат да имат астрален причинител заради карма

Лечителят Еньо Миланов има интересен житейски път преди да стигне до билколечението. Завършил е техникума по радио и телевизия. Пробвал се е в строителството, бил е военен, работил е като летец. Известен е с билковите си смеси, които церят различни заболявания, включително рак. Преценява необходимото лечение индивидуално за пациентите след ирисодиагностика и разговор.

Сподели в предварителния ни разговор, че една от причините да започне твоето „пътуване” към света на билките е било заболяване?

Просто не можех да дишам. Тогава вече работех като лечител, но се получи едно усложнение и не можех да си взема въздух. Търсех най-лекия и пряк начин към лечението. Стори ми се, че това може да стане с билково вино. По това време бях в Германия и исках да открия кабинет. Не можех да призная, че аз „великият” лечител се нуждая от инхалатор.

Имало ли е някакъв стрес, който да отключи способностите?

Стрес не, но като започна да мисля и се подреждат нещата. Не мога да кажа откъде ми идва знанието, но идва отвън. Става като подсещане, билките ми минават пред очите като на екранче. Така започвам да търся кои са билките, които имат свойствата да ми решат проблема и започвам да ги групирам до получаването на резултат.

Смяташ ли, че си ги спомняш от предишен живот. Знанията, които натрупваме през различни животи не се ли складират в астрала, за да можем да ги ползваме пак?

Да, мисля, че е старо нещо, което сега се проявява. Може да е спомен, да. Баба ми лекуваше синя пъпка, а дядо ми – животни, но но не съм получил от тях нещо на готово. Не смея да кажа, че информацията е от Господ. Но със сигурност билковите смеси идват свише, не са мои. Дори когато гледам ириса на човека, не се ръководя от общите знания, виждам отвъд това. Разплитам нещата като разсъждавам какво трябва да направя. И бързо го правя, като започвам да си подреждам билките, подходящи за случая.

В къщата ти в Симеоново има нещо като енергийна спирала, която идва от земята, но се свързва с космоса и по-специално със Сириус и си ми казвал, че тази фуния зарежда билките. Какво представлява този феномен?

Започва долу от кухнята и преминава вертикално нагоре през трите етажа. Поканих един наш виден общественик, който ми беше на гости, да усети енергията и след малко той вика, че ще му гръмне мозъка. А, той качил кръвното.

Може би не всеки приема тази силна енергия, защото е пречистваща.

Една певица, която имаше проблем с гласа, в един момент дойде при мен. Но тогава нямаше пътища и тя затънала в калта и вика прегракнало отдалече. Тя започна да се върти в кръг от енергията. Колкото е по-чист човек, толкова по вибрира от източника в къщата.

Казвал си, че трябва внимателно да прецениш пациента, за да решиш коя билкова комбинация да му дадеш първо, за да разрежеш възела от проблеми?

Чрез ирисодиагностиката аз вече съм видял какво е, но човекът трябва първо да каже какво му е. Започвам да намествам нещата като съпоставям двете неща – това, което ми е споделено и това, което виждам. И започвам да правя връзка и да преценявам каква комбинация да му дам.

Какво разболява хората? Ти ми каза, че при всички пациенти основният проблем е в имунната система.

Като има затлачване се стига до колапс в имунната система. При мен идват и лекари. Никой доктор не може да ти каже какво точно означава спад на имунитета. Първо гледам в окото вътрешните органи, карантията му как е. Гледам целия корем, не отделна частица от него. Като видя знак, че проблемът е тръгнал оттам, веднага му давам подходящата комбинация.

Скоро учените откриха нещо като втори мозък в червата. Така че ти се оказваш прав. Има ли нещо като собствена „врътка” в червата, че са толкова важни?

Човекът е онова, което яде, пие и мисли. На практика съм се убедил, че не е ли решен проблемът с дебелото черво, няма как да се продължи лечението. В практиката съм се сблъсквал с какво ли не. Загубих и роднини, защото не можеш да решиш всичките проблеми наведнъж, а и трябва пациентът да се довери на лечението.

Трябва ли да вярваш? Има ли генетични или други предразположения към болестите, които не могат да се лекуват с билките? Има ли правилно съотношение между вяра и лечителска практика?

В основата е вярата. Като получи доверие и вяра човекът започва да прилага това, което съм му казал. Когато не е убеден и я няма вярата, лечение няма или е половинчато. Българинът е недоверчив и не черпи информация от едно място. Отива да пита доктори и приятели и те започват да го оплитат. Рядко има лекари, които да подкрепят билколечението, което е и най-безвредно. Просто медицината върви по обратен път – не от причината, а от симптома.

Правиш ли статистика за излекуваните от теб пациенти?

Вече не правя статистика. Пациентите страшно бързо разпространяват информацията. Например, известен адвокат ми доведе целия си колектив, след като го излекувах с индивидуална тинктура от рози и един мехлем.

Има ли карма за болестите? Имах случай с екстрасенс, който лекуваше пациент енергийно, но знаеше, че ще умре. Като попитах защо тогава го подлага на процедурата, той ми каза, че болестта на човека е, защото е бил несправедлив директор на голям завод и е тормозел работниците си. Трябва ли пациентът да бъде информиран, че има връзка и с делата му?

Има връзка между болестта и делата. Кармата се трупа от неправилно поведение, което трябва да се възмезди. Ако това седи като пакет и не се осъзнае човек, създава причина за болест. Може да се работи да се стопи това, което се е натрупало. Молитви и покаяние помагат. Пациентът трябва да започне да си помага и той. Вътрешната промяна на статуса е важна. Но аз нямам време толкова дълбоко да проникна в причините. При мен идват много хора. Ако човекът ми каже нещо, ще му обърна внимание, но хората трудно се обаждат за такива неща. Понякога не мога да отворя и да използвам всичките си възможности, поради липса на време.

Ясно е, че лечението е много индивидуално и вероятно е свързано с комплекс от процеси, включително алхимични. Древните са имали мъдро виждане за света на човека като част от множество измерения. Обичаи с вода като Русалии или тези за Еньовден създават магичен елемент, който явно подпомага имунната система на човека чрез вярата и действието. Лечението вид алхимия ли е?

Много често имам усещането, че има нещо друго, за което нямам обяснение, но аз го хващам и го махам. Пациентът ми казва после, че му е по-добре. Например, веднъж ми стана зле на сърцето и аз завъртях лявата ръка в китката наляво и получих подобрение. Случвало се е да „изгоня” или „избутам” болката.

Болестта има ли астрален двойник? Може ли да влиза в организма заедно с материалния носител, като вирус или нещо друго?

Не мога да го докажа, но съм убеден, че има. Науката има още много да се развива.

Може ли астралният паразит да е следствие от наши действия?

Кармата съществуна като факт. За да се излекува пациентът трябва едновременно да се отървава от кармата, но и да възприема новото, което може да го доведе до пълното изцеление. Имам предвид билколечението. Крайната рецепта затова е комплекс, който мога и да го променям с добавяне или отнемане на смески. Лечението е процес, не е еднократен акт.

Твоят син Иоан, който те наследява в мисията, сподели, че понякога може да се излекува и тежко заболяване, но програмата за унищожение да не бъде прекратена и човекът скоро да загине в катастрофа или инцидент?

Да, случвало се. Имаме случаи, в които излекуван от рак пациент влезе в пещера, простина така, че хвана плеврит и програмата му свърши. Но при аутопсията не откриха рак.

Много учени в последно време пък утвърждават, че киселинността в организма предизвиква болестите и затова трябва да се постигне алкална среда. Твоите наблюдения какви са?

Аз не съм краен и в единия, и в другия случай. Сякаш киселата и алкалната среда трябва да се редуват.

Facebook страница